Valkosuklaa-mustikkajuustokakku on taivaallisen hyvää!
Tällä ohjeella tulee iso/korkea juustokakku
Digestivepohja:
250g Digestive keksiä
100g margariinia
murusta keksit tehosekoittimella.
sulata margariini.
sekoita keksimuru ja voisula keskenään.
levitä voi-keksiseos leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle.
Laita jääkaappiin jähmettymään.
täyte:
4 dl kermaa
2 prk tuorejuustoa
2 levyä pandan valkosuklaata
5 liivatetta
mustikkakiille:
200g pakastemustikoita
2 rkl sokeria
2 liivatetta
Valmista ensin mustikkakiille.
laita liivatelehdet kylmään veteen.
kaada jäiset mustikat kattilaan. kiehauta.
lisää pehminneet liivatelehdet mustikoiden joukkoon. sekoita.
lisää sokeri. anna mustikkakiilteen jäähtyä.
valmista sillä aikaa täyte.
vatkaa kerma vaahdoksi. Laita liivatelehdet kylmään veteen likoomaan n.10 min.
Sulata valkosuklaa. sekoita valkosuklaa ja tuorejuusto keskenään.
Lisää pehminneet liivatteet kuuman nesteen joukkoon.
Lisää liivate valkosuklaa-tuorejuustoseokseen, sekoita hyvin.
lisää valkosuklaa-tuorejuustoseos kermavaahtoon ja sekoita varovasti.
kaada 1/3 osa täytteestä vuokaan, keksipohjan päälle.
Ripottele päälle 1/3 osa mustikkakiillettä.
Toista vielä kaksi kerrosta.
Päälimmäiseksi jääneen mustikkakiilteen voi "koristella" vetämällä veitsellä viivoja
mustikka kiilteen päällä, jolloin muodostuu kiva kuvio pintaan.
Laita kakku jääkaappiin jähmettymään vähintään 4 tunniksi.
Kommentit
Lähetä kommentti