Eräänä iltana siivoillessani ja järjestellessäni kotia, tuskailin taas tätä tavaran määrää. Jokainen kaappi ja laatikko on täyteen tungettu tavaraa ja niiden lisäksi jokapuolella on jonkinlainen säilytyslaatikko, täynnä tavaraa ja lisäksi löytyy vielä kasseja, muovipusseja, täynnä tavaraa, jotka eivät ole mahtuneet minnekään piiloon.
Olen koittanut myydä tavaraa kirppiksellä ja facebookin kirppiksillä, mutta silti vaan nurkat on edelleen täynnä ylimääräistä tavaraa. Sain siinä siivoillessani sitten idean järjestää kirppiskutsut!
Idea olis siis tällainen: kutsun ystäväni jotka saavat myös tuoda omia ystäviä mukanaan. Kaikki tuovat mukanaan kassilisen itselleen tarpeettomia tavaroita. Ja niin myydään/ostetaan/vaihdetaan tavaraa! Tämä oli ihan hauskaa, mutta en vieläkään päässyt tavaroistani eroon :(
...mutta sainpahan kuitenkin taas leipoa!!
![]() |
Bebe-leivokset |
Pohja
200g voita
1 1/2 dl sokeria
1 muna
4 1/2 dl vehnäjauhoja
Täyte
2 rkl sokeria
2 tl perunajauhoja
2 keltuaista
1 dl kuohukermaa
100g voita
1 tl vaniljasokeria
Kuorrute
2 rkl kuumaa vettä
3 dl mansikan makuista tomusokeria
Pehmennä voi. Sekoita joukkoon sokeri, muna ja vehnäjauhot.
Painele taikinaa ohuelti voideltuihin leivosvuokiin.
Paista 175 asteessa n. 15 min.
Anna jäähtyä.
Valmista sillä aikaa täyte.
Lisää kattilaan sokeri, perunajauho, keltuaiset ja kerma.
kuumenna sekoittaen samalla, kunnes seos sakenee. Seos ei saa kiehua.
Vaahdota voi ja lisää se seokseen vähän kerrallaan samalla vatkaten.
Lusikoi täyte leivospohjiin ja laita kylmään jähmettymään.
Valmista kuorrute.
sekoita tomusokeri ja neste tasaiseksi kuorrutukseksi.
Levitä kuorrutus leivosten päälle.
Koristele nonparelleilla.
Anna kuorrutuksen jähmettyä kunnolla leivosten päälle kylmässä
ennen kuin irrotat leivosvuoat.
![]() |
Suklaapalat |
Pohja:
300 g voita tai margariinia
4 dl sokeria
300g tummaa suklaata
8 munaa
3 dl vehnäjauhoja
Kuorrutus:
250g maitosukaata
2dl vispikermaa
sulata suklaa. vatkaa voi ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
lisää munat
yksitellen hyvin sekoittaen.
kaada lämmin suklaa munavaahtoon ohuena
nauhana ja sekoita hyvin.
lisää vehnäjauhot. kaada taikina uunipellille.
paista uunissa 175 asteessa n.30 min.
anna pohjan jäähtyä ja valmista kuorrutus sillä aikaa.
sulata suklaa kattilassa. sekoita joukkoon vispikerma.
Kaada kuorrute jäähtyneen pohjan päälle.
Koristele nonparelleilla.
![]() |
Suklainen banoffee pie |
Pohja
250g suklaakeksejä
70g voita
Täyte
1 1/2 prk makeutettua kondensoitua maitoa (karamellisoitu)
3 banaania
4 dl vispikermaa
2 tl vanilja sokeria
sokeria
kaakaojauhetta
Murusta keksit ja sekoita joukkoon sulatettu voi.
laita irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi.
Painele keksimuru-voiseos vuoan pohjalle tasaisesti.
Levitä pohjan päälle 1 prk kondensoitua maitoa ja viipaloidut banaanit (2 banaania).
Vatkaa kerma. Jaa se kahteen osaan ja mausta toinen osa vaniljasokerilla ja sokerilla
ja toinen osa kaakaojauheella.
Levitä banaaniviipaleiden päälle kermavaahdot.
Viipaloi päälle vielä yksi banaani.
Valuta kakun päälle 1/2 prk kondensoitua maitoa.
Sirota vielä kaakaojauhetta kakun päälle.
![]() |
Kinkkuhyrrät |
Iso esikaulittu lehtitaikinalevy 600g (Myllyn paras)
sulata taikinalevy pakkauksen ohjeen mukaan.
valmista täyte.
2 pussia savukinkkusuikaleita
2 paprikaa
200g valkosipuli- tai pippurituorejuustoa
Kuutioi paprikat.
Sekoita ainekset kulhossa.
Kauli taikinalevy puolet isommaksi.
Levitä täyte taikinalevylle.
Rullaa taikina kääretortun tapaan.
Laita rulla sauma alaspäin jääkaappiin hetkeksi.
Leikkaa rullasta 2 cm:n paksuisia viipaleita ja asettele uunipellille.
Ripottele päälle juustoraastetta.
Paista uunissa 225 asteessa n. 15min.
Kommentit
Lähetä kommentti