Jalkapallokakku






Ohjeet jalkapallokakkuun:

kakkupohja
4 munaa
vehnäjauhoja
perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
sokeria

Ota kolme samankokoista kuppia. 
Lisää munat yhteen kuppiin. 
Lisää toiseen kuppiin saman verran sokeria.
 Lisää kolmanteen kuppiin saman verran jauhoja:
vehnäjauhot 2/3, perunajauhoja 1/3 ja leivinjauhe.


Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
testi: vaahtoon jää vatkaimesta selkeä kuvio kun pyörittelet sitä taikinan päällä.
Sekoita varovasti joukkoon jauhot.
Kaada taikina voideltuun vuokaan.
Paista 200 asteessa 25-30min.
kakkupohja on valmis kun se alkaa irrota vuoan reunoilta.
 Nosta kakkupohja uunista ja kumoa se heti.
Anna jäähtyä kunnolla.
Jos mahdollista, täytä kakku vasta seuraavana päivänä.

Valmista haluamasi täyte kakkuun.
Leikkaa kakkupohja 3 osaan.
 Ota pyöreä kulho ja vuoraa se kelmulla.
Aseta ensimmäinen kakkupohjan levy kulhon pohjalle. 
Laita täytettä.
laita seuraava kakkupohjan kerros, kostuta ja lisää täyte. 
Laita viimeinen kakkupohjan levy päälle. Kostuta hiukan.
                                             Päällystä vielä kelmulla ja laita jääkaappiin.
Anna kakun tekeytyä jääkaapissa mieluiten yön yli.

Kumoa kakku tarjoiluastiaan.
Päällystä valkoisella sokerimassalla.
Kauli musta sokerimassa ja leikkaa jalkapallon kuviot.
Tee vihreästä sokerimassasta nurmikkotupsut jalkapallon ympärille.
 Varaa tähän tarkoitukseen oma valkosipulipuristin jota et käytä muuhun ruoanlaittoon.













Kommentit